שניצל בציפוי מפתיע
שניצל בציפוי פלאפל
מצרכים
2 כוסות גרגרי חומוס, מושרים לילה
1 בצל מחולק לרבעים
2 שיני שום, מגורדות
¼ כוס פטרוזיליה טרייה
1 כפית הל
1 כפית כמון
1 כפית מסאלה
1 כפית כוסברה
מים 1 כפית
3 ביצים,
כוס קמח, מתובל במלח ופלפל שחור
½ כוס שמן
1 ק"ג שניצל עוף,פרוס ברוחב 2 אצבעות (יש בקצבייה של שרעבי )
לימון, להגשה
רוטב טחינה:
½כוס טחינה גולמית טובה
מלח לפי טעם
1 שן שום, מגורדת
½ לימון, סחוט
¼ כוס מים
אופן הכנה
להוסיף חומוס, בצל, שום, פטרוזיליה, הל, כמון, מסאלה, כוסברה, ומים במעבד מזון וטוחן עד שהעיסה רכה. מעבירים לצלחת תיבול.
מוסיפים את הביצים לצלחת שנייה.
לאחר מכן את הקמח מתובל במלח ופלפל לפי צלחת שלישית.
שמים שמן במחבת גדולה.
.מקמחים את העוף , לאחר מכן טובלים בביצה, ואז לתערובת החומוס.
מוסיפים את העוף אל השמן החם ומטגנים עד להזהבה , כ 3-4 דקות מכל צד.
מעבירים לצלחת מרופדת במגבת נייר (אפשאר לתבלן שוב במלח ופלפל בזמן חם לפי הטעם).
הכנת הטחינה: בקערה: לשלב טחינה, מלח, שום, מיץ לימון ומים מערבבים יחד.(הרוטב יקבל למרקם מוזר, עבה - לא לפחד, זה תמיד קורה.)
בהמשך להוסיף מים עד שהוא מחליק החוצה והופך לצבע בהיר.
טחינה עם עקביות מושלמת יכול ליפול דרך שיני מזלג - אבל לא יותר מדי בקלות.
הוסף עוד מלח או מיץ לימון לפי הטעם.
מגישים את שניצלונים עם רוטב טחינה
*אם נשאר בלילה של הפאפל אפשאר לטגן ולהוסיף בצד*
בתאבון