אווזית ממולאת בבשר צלויה
אווזית צלויה ממולאת בבשר, אגוזים ועשבים ירוקים
מצרכים לנתח אווזית(ל- 6 סועדים)
600 גר' נתח אווזית
מלח, פלפל שחור גרוס
4 כפות שמין זית
2 ענפי טימין
כף גרעיני כוסברה
למילוי
250 גר' בשר טחון
50 גר' אגוז לוז קלוי
בצל לבן קצוץ ומטוגן עד להשחמה
חופן פטרוזיליה קצוצה
שן שום כתושה
מלח, פלפל שחור גרוס
כוס יין אדום
אופן הכנה
1.יוצרים כיס במרכז הנתח ולכל אורכו( ניתן לבקש משרעבי שיעשה זאת עבורך)
2.מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים בכיס שיצרנו בנתח אווזית, קושרים את הנתח בעזרת חוט קשירה.
3.עוטפים את הנתח בשמן זית ומתבלים.
4.מחממים תנור לטמפרטורה 230 מעלות, מניחים את הנתח בתבנית צליה עמוקה , צולים כ- 18 דקות להשחמה,
מוסיפים את היין לתבנית, מנמיכים את התנור ל-1650 מעלות, מכסים את התבנית וממשיכים לצלות בתנור כשעה וחצי.
5.מוצאים מהתנור וממתינים כ- 10 דקות לפני הפריסה.
בתאבון