ביף וולינגטון
ביף וולינגטון פילה מניון
ביף ווילנגטון
- מצרכים
-
800 גרם נתח פילה (מניון)בקר
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- י'ח חבילת בצק עלים מופשרת
- י'ח חלמון
- 3 בצלים קצוצים
- י'ח סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
- 1/2כוס שמן קנולה
- 3 גבעולי טימין(מופרדים לעלים/שווה ערך לכפית וחצי טימין מקופסא)
אופן הכנה (1:30 שעות)
1. מתבלים את נתח הבשר במלח גס ובפלפל שחור גרוס.
2. צורבים את הנתח במחבת חמה מכל הצדדים.
3. מטגנים את הבצל והפטריות יחד ומתבלים במלח, אבקת מרק פטריות(כף), פלפל שחור וטימין.
4. מניחים לתערובת להתקרר.
5. מרדדים מעט את בצק העלים כדי שיהיה רחב וארוך מהנתח ויוכל לעטוף אותו.
6. מפזרים במרכז הבצק מתערובת הבצל והפטריות ומניחים מעל את נתח הבשר.
7. סוגרים את מעטפת הבצק ודואגים שהקפלים יהיה כלפי מטה.
8. טורפים את חלמון הביצה ומורחים על הבצק.
9. מעבירים למקרר ל – 30 דקות.
10. מוציאים מהמקרר ואופים בחום של 200 מעלות כ - 30 דקות.
*כשהמאפה מצטנן מעט פורסים (לפרוסות עסיסיות של 3 ס"מ) ומגישים*