אסאדו
אסאדו ללא עצם בצ'ימצ'ורי עגבניות
חומרים ל-4־6 מנות
נתח אסאדו ללא עצם (קשתית מפורקת) במשקל 2 ק"ג לפחות
להכין צ'ימצ'ורי ביתי משופר
לצ'ימצ'ורי העגבניות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
5 שיני שום קצוצות
1 כוס חומץ בן יין לבן
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור
1 עגבנייה גדולה ללא גרעינים מגוררת
אופן ההכנה האסדו
צ'ימצ'ורי העגבניות
1. מערבבים את המרכיבים ומניחים בצד למשך כמה שעות (עד לילה).
הצלייה
1. מפלפלים וממליחים את הבשר וצולים על גריל חם במשך 2 דקות בכל צד.
2.2. מגביהים את רשת הגריל (בעזרת התקן מיוחד או בעזרת אבנים) לגובה 40 ס"מ מהאש וצולים במשך שעה, תוך כדי סיבוב הנתח כל 10־15 דקות.
3. עוטפים את הנתח בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום וממשיכים בצלייה במשך שעה וחצי, תוך כדי סיבוב הנתח כל 10־15 דקות.
4. מגישים את האסאדו לצד הצ׳ימיצ׳ורי.