ירקות קפואים
אפונה וגזר זה לא רק שיר של גידי גוב, למרות שהשיר מתאר סימביוזה מדהימה בין ירק בריא הגזר לבין האפונה שנחשבת בכלל לפחמימה, הם בהחלט הירקות הקפואים המכרים ביותר בישראל. ברכישת ירקות קפואים כמו אפונה וגזר, אפונה עדינה, כרובית וירקות העונה נקטפים במהירות מהשדה ומוקפאים במהרה כדאי לשמור על טריות הירקות ושמירת הויטמינים והמינרלים הנחוצים כל כך לגוף האדם. ירקות שפואים ניתנים להכנה מהירה על ידי בישול בסיר מים רותחים או בתנור עם נתח בשר עסיסי.
מתכון להכנת ירקות קפואים
שקית ירקות קפואים של גזר ואפונה
בצל אחד בינוני
2 כפות סילאן
קורט מלח
קומץ פלפל שחור
קומץ כורכום
3 שיני שום
3 נתחי כרעיים בינוני
הכנה:
חותכים את הבצל ומטגנים בסיר עד להשחמה בינונית בסיר בינוני. מוסיפים את שיני השום אשר עברו כתישה לפני הבישול. מוסיפים כרעיים לסיר ומטגנים קלות ביחד עם הבצל. מוסיפים שקית של ירקות קפואים לסיר. מוסיפים את הסיליאן על בשר העוף בהדרגה. מבשלים עוד מספר דקות. מוסיפים את התבלינים - מלח, פלפל וכורכום. מבשלים על אש נמוכה לפרק זמן של שעה ומתענגים על מנה בשרית טעימה ובריאה. בתיאבון!