ברווז צלוי עם שרי בצבעים
אווז / ברווז צלוי עם שרי בצבעים
חומרים ל- 4-6 מנות
ברווז /אווז .1 יח' (ממצוע ליח' 3.5 ק"ג לערך)
שמן זית 6 כפות
עגבניות שרי בצבעים מיובש 2 כוסות
אורגנו יבש/טרי 3 כפיות
רוזמרין יבש/טרי 3 כפיות
בזיליקום יבש/טרי 3 כפיות
אופן הכנה
-
1. להפשיר את אווז / ברווז במקרר להפשרה חלקית,כשהבפנים קפוא והבחוץ רך.נועצים בעזרת מזלג מספר פעמים לאורך ולרוחב .
*כשנועצים את המזלג יש לודא שעוברים את שכבת העור עד להגעה לבשר*
-
מערבבים כוס אחת של עגבניות שרי מיובשות ביחד עם 3 כפות שמן זית.
מניחים את הברווז / אווז בתבנית ,לוקחים את התערובת שהכנו ומעסים טוב .מחזירים למקרר עד להפשרה מלאה.
**עדיף למשך לילה**
-
מחממים תנור 190 מעלות,
מערבבים:שרי 1 כוס, שמן זית 3 כפות, אורגנו 3 כפיות,
רוזמרין 3 כפיות, בזיליקום 3 כפיות.
מעסים את אווז / ברווז מבחוץ ומבפנים טוב, ולתנור.
-
זמני צליה:
-
אווז – על כל קילו 30 דקות צליה
-
ברווז – על כל קילו 45 דקות צליה
**ממולץ כל כשעה לזלף את המרינדה מהמגש שוב מלמעלה***
*אם לאחר שעתים התחתית של התבנית יבשה אפשר להוסיף כוס מים*
בתאבון