פסטרמה הודו
פסטרמה ביתית
המרכיבים:
1/2 חזה הודו נקבה מנוקה (במשקל של 1 ק"ג)
1 כף גדושה פפריקה
2 כפות חרדל
3 כפות דבש
3 שיני שום כתושות שום
מעט שמן קנולה
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
לערבב את כל חומרי הטעם עד שיהפוך למרקם ממרחי וצבע אחיד
למרוח את חזה ההודו במשרה להשרות אותו לפחות מינימום 3 שעות
רצוי לילה קודם.
הצלייה:
לחמם תנור לחום מירבי
להכניס את הנתח כשהוא בטמפרטורת החדר על רשת התנור – אנחנו רוצים לצלות
את הנתח לא לבשל (לשים מתחת לרשת מגש לאגירת הנוזלים)
ולהנמיך את התנור ל 180 מעלות
זמן צלייה בתנור כ 60 דקות לנתח ששוקל 1 ק"ג . עד שהבשר עשוי לגמרי,
בזמן הצלייה לזלוף על חזה ההודו את הנוזלים שניגרו ממנו
לאחר הצלייה:
**אסור לפרוס**, אלא רק אחרי שהנתח מתקרר!
כאשר אנו חותכים נתח חם של בשר ועוף כל הנוזלים הטבעיים (העסיסיות)
יוצאים ואת זה אנו לא רוצים.
אחסנה:
הפסטרמה מחזיקה במקרר כ- 4 ימים,
עטופה בנייר אפיה וסגורה בשקית ניתן גם לאחסן בקופסת אטומה או
לחלק למנות ולהקפיא אם אין ברירה, להפשיר רק במקרר.