שוקיים עוף אפויות
שוקיים עוף אפויות
שוקיים אפויות מושלמות
מצרכים
8 שוקיים עוף
כפית תערובת גריל עוף
כפית רוטב חריף שאוהבים (אפשר יותר או פחות לפי מה שאוהבים)
כף שמן רגיל
כף סילאן (אפשר גם דבש או סירופ מייפל, גם כאן הכמות היא לפי הטעם)
אופן הכנה
מבשלים את השוקיים בסיר עם מים רותחים בערך 20 דקות, עד שהן נראות מבושלות ושינו צבען.
מסננים ואם יש זמן אז מניחים אותן על תבנית רשת לשעה כדי שיתייבשו מעט.
מניחים את השוקיים בקערה, מוסיפים את כל שאר המצרכים מלבד הסילאן ומערבבים היטב, כל שכל השוקיים יקבלו מהציפוי.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
אופים כ- 20-30 דקות, עד שהשוקיים זהובות ויפות. מוציאים מהתנור ורגע לפני ההגשה מזלפים מעל את הסילאן.
מגישים מיד, אם רוצים ניתן לקשט בבצל ירוק קצוץ.