צלי שייטל שיכור מיין
צלי שייטל שיכור מיין
מצרכים:
2 ק”ג נתח שייטל טרי
1 בקבוק יין אדום רגיל
1 כוס יין אדום מתוק
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזרים קטנים חתוכים לטבעות
3 כפות אבקת מרק בקר
2 כוסות מים
3 עלי דפנה
1/2 כוס שמן
מלח פלפל לפי נטעם
צלי שייטל שיכור מיין - אופן הכנה:
מערבבים את הינות עם המים ירקות השורש ואבקת המרק מוסיפים את עלי הדפנה ומשרים את נתח
הבשר ללילה
מוציאים את הנתח מהמישרה ומתבלים בפלפל
מחממים שמן בסיר וצורבים את הנתח מכל צידיו
מוציאים הנתח ומוסיפים את הנוזל לסיר מביאים לרתיחה ומכניסים את הנתח לנוזל החם .
מכסים וצולים
בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ שעה ומחצה עד שהבשר מוכן .
מוציאים ומצננים מעט
מסננים את הנוזל ומרכזים לקבלת רוטב