פילה אמנון בתוספת תפו"א
פילה אמנון בתוספת תפו"א בתיבול רוזמרין
מצרכים לדג
פילה אמנון(מושט) 6 י'ח
לימון סחוט 2 י'ח
שמן זית 3כפות
פפריקה מתוקה(לפיקנטיות להשים חריפה) 1/3 כף
כמון טחון 1/3 כף
כורכום 1/3 כף
שום פרוס 2 שיניים
מלח ופלפל שחור
לתפוח אדמה ברוזמרין
תפוח אדמה (בינוני) 8 י'ח
חופן עלי רוזמרין טרי
כורכום כף
שמן זית 3 כפות
אופן הכנה
משרים למשך שעה את הדגים בלימון.
במקביל מכינים את תפוח האדמה. נקלף את תפו"א ונרתיח במים למשך 20 דקות.
לאחר שיתקרר מעט
ולחתוך לקוביות בינוניות
ולסדר במגש
ונזלף את השמן זית מעל התפו"א
ונפזר את עלי רוזמרין מעל ואת הכורכום .
בחזרה לדג
נסדר את הדגים במגש ונוסיף את המטבלים לפי הסדר הרשום למעלה.
ונכניס לתנור את הדגים ותפו"א
ונפיעל ל200 מעלות
20 דקות
בתאבון