בריסקט עגל אפוי
חזה עגל אפוי
חזה עגל אפוי
רכיביםל 10- סועדים
חזה עגל טרי (בריסקט) 4 ק"ג (ללא עצם, עם השומן)
שיני שום 10 יח'
כוסברה צרור 1
חומץ יין אדום ¾ כוס
בצלים ½ 1 (פרוס דקדק)
קמח 1 כף
שקית קוקי איכותית גדולה
אופן הכנה
-
מניחים את חזה העגל על משטח העבודה כשהשומן כלפי מטה,
לוקחים שיפוד ומנקבים עד להגעה לשומן לאורכו ולרוחבו.
-
שמים בבלנדר- שום, כוסברה, וחומץ יין.
מעבדים לתערובת חלקה, משלבים את התערובת עם החזה עגל לתוך שקית קוקי.
ומשרים במקרר ל-24 שעות.
-
מחממים תנור 150 מעלות.
מוצאים את החזה עגל מהמקרר.
ומוסיפים- קמח כף, בצל ½ 1 חתוך דקדקד(את הבצל מניחים על הבשר חזה עגל ולא השומן).
-
שמים את השקית (כשהשומן כלפי מעלה) בתבנית אפיה ומניחים בהמצאה התנור למשך 6 שעות.
-
אפשר להגיש עם ירקות שורש (שעה לפני שמוצאים את חזה עגל ,שמים בתנור ירקות שורש ,ומוכן ביחד)
- אם איין ברשותכם שקית קוקי במידה גדולה( מניחים את החזה עגל בתבנית אלומניום כשהשומן כלפי מעלה ועוטפים את כל התבנית בנייר אלומיניום ).
- לפני הגשה את החזה עגל ומורידים את השומן הנותר
-
בהגשה חותכים את חזה עגל פרוסות דקות ומזלפים מעל את המרינדה.
בתאבון