קדרת כתף עגל
קדרת כתף עגל בתוספת סלט חם
קדרת כתף עגל, בתוספת סלט חם
מצרכים לקדרה (ל- 6 סועדים)
6 נתחי כתף עגל (פרוסים ל120 גר' י'ח),
מלח, פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
ענף רוזמרין
250 גר' בצלצלים שאלוט (אפשאר בצלצלים לבנים קטנים),
ראש ג'ינג'ר לא מקולף פרוס
כוס יין לבן
כוס וחצי ציר עגל (אפשאר ממשחה ,מאבקה)
6 כפות סילאן
פס קליפת לימון צהוב
לסלט חם
אפונה גינה, שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, פקאן מסוכר גרוס.
אופן הכנה
קדרה
1.עוטפים את הנתחים בשמן זית,
ומתבלים משני הצדדים
מחממים סיר (עדיפות לסיר כבד/יציקה),
וצורבים את הנתח עד להשחמה משני הצדדים,
מוסיפים את יין,
מאדים מעט (כ 2 דקות),
ומוסיפים את ציר עגל.
מבשלים כשעה ורבע.
2. מוסיפים את הבצלצלים, ג'ינג'ר, סילאן, ואת הפס קליפת לימון.
מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה,
כשעתיים , טועמים משלימים טעמים
ולהגיש
*לעסקנים בינינו שאין זמן
מחממים מראש את התנור 165 מעלות
מכסים את הסיר ולתנור, כשעתיים
סלט חם
מחממים בסיר מים מוסיפים מעט מלח,
חולטים את האפונה כדקה,
מסננים ומערבבים עם שאר מרכיבי הסלט.
בתאבון