סינטה בממרח שום קונפי
סינטה בממרח שום קונפי
חומרים ל-4־6 מנות
3־4 נתחי סינטה במשקל 300־500 גר' כל אחד
שומן אווז (לא חובה)
לממרח שום קונפי
20 שיני שום גדולות
1 כוס שמן זית
1 ענף תימין
מלח
אופן ההכנה
1. מפלפלים וממליחים את נתחי הסינטה וצולים על גריל חם במשך 2 דקות בכל צד (זמן הצלייה משתנה לפי עובי
הנתח. מידת הצלייה המומלצת לסינטה היא מדיום).
2. מושחים את הנתח הצלוי בשומן האווז.
ממרח השום קונפי
1. מניחים בסיר קטן בקצה הגריל את השום, שמן הזית והתימין. מבשלים על אש קטנה מאוד (אסור שירתח) במשך
30־40 דקות, עד ששיני השום מתרככות.
2. מוציאים בזהירות את שיני השום מהשמן החם, מתבלים במעט מלח ומועכים קלות במזלג עד קבלת מרקם משחתי.
3. מורחים את ממרח השום על נתחי הסינטה או מגישים לצדם